Skip to main content

Poster - Case report

Informatii generale

Fiecare abstract poate fi incarcat o sigura data. Un participant poate astfel incarca (si respectiv prezenta) un singur abstract. Toate celelalte cadre medicale sau persoane implicate in realizarea abstractului vor fi trecuti drept coautori. Nu exista limita a numarului de coautori. Coautorii care isi doresc sa participe la conferinte vor putea face acest lucru doar ca Participanti.

Categorii si tipuri de abstract

Case report

 1. Introduction
 2. Case Presentation
 3. Conclusion

Original Study or Meta-Analysis

 1. Introduction
 2. Methods and Materials
 3. Results
 4. Conclusions          

Abstractul pentru Case Report - In introducere se va prezenta succint patologia si implicatiile acesteia in randul populatiei. Descrierea cazului va trebui sa contina informatii despre motivele internarii, examenul fizic, investigatiile paraclinice respectiv diagnosticul diferential si cel de certitudine. In sectiunea de discutii este de preferat sa se evidentieze particularitatile cazului.

Abstractul pentru Original Study - In introducere se va prezenta obiectivul si utilitatea desfasurarii studiului. Sectiunea de metode si materiale va cuprinde o descrierea a lotului de pacienti inclusi in cadrul studiului, actiunile intreprinse si analiza datelor. Sectiunea de rezultate va cuprinde datele obtinute in urma analizei datelor. Concluziile trebuie sa scoata in evidenta importanta acestui studiu.

Cerinte

Abstractul nu trebuie sa depaseasca 300 cuvinte.

Structura

 • Titlu
 • Autor si Coautori
 • Continut (cu structura prezentata mai sus)
 • Cuvinte cheie

Posterele elctronice trebuie sa fie configurate la dimensiunea A0 portret sau A1 landscape. Posterul poate fi construit in orice program de profil atat timp cat indeplineste cerintele mentionate anterior. In ziua congresului va trebui sa aduceti posterul pe un stick de memorie doar in format PDF, el urmand sa fie afisat pe un E-Board.

Titlul trebuie sa fie acelasi cu al abstractului inscris. Este recomandat ca acesta sa fie in sitl bolduit sau italic, iar fiecare cuvant sa fie scris cu litere mari.

Numele autorului si al coautorilor trebuie sa respecte ordinea din cadrul abstractului. Nu uitati sa mentionati afilierea fiecaruia dintre acestia.

Structura posterului trebuie sa o respecte pe cea a abstractului (pentru mai multe detalii vizitati sectiunea "Incarcare abstracte").

Este important ca imaginile si graficele sa aiba o calitate buna, iar in materie de culoare a textului recomandam negrul. Dimensiunea fontului va fi dupa cum urmeaza: 85pt pentru titlu, 36–44pt pentru subtitluri, and 24–34pt pentru restul. Aceste dimensiuni nu sunt obligatorii.

Abstractul trebuie să respecte structura prezentată mai jos.
Numărul maxim de caractere este 300.