Skip to main content

Poster - Case report

DEADLINE: 30.09.2019


Informații generale

Fiecare abstract poate fi încărcat o sigură dată. Un participant poate astfel încărca (și respectiv prezenta) un singur abstract. Toate celelalte cadre medicale sau persoane implicate în realizarea abstractului vor fi trecuți drept coautori. Nu există limită a numărului de coautori. Coautorii care își doresc să participe la conferințe vor putea face acest lucru doar ca Participanți.

Categorii și tipuri de abstract

Raport de caz

 1. Introducere
 2. Prezentare caz
 3. Concluzie

Studiu original sau Meta-analiză

 1. Introducere
 2. Metode și materiale
 3. Rezultate
 4. Concluzii

Abstractul pentru Raport de caz - În introducere se va prezenta succint patologia și implicațiile acesteia în rândul populației. Descrierea cazului va trebui să conțină informații despre motivele internării, examenul fizic, investigațiile paraclinice respectiv diagnosticul diferențial și cel de certitudine. În secțiunea de discuții este de preferat să se evidențieze particularitățile cazului.

Abstractul pentru Studiul original - În introducere se va prezenta obiectivul și utilitatea desfășurării studiului. Secțiunea de metode și materiale va cuprinde o descrierea a lotului de pacienți incluși în cadrul studiului, acțiunile întreprinse și analiza datelor. Secțiunea de rezultate va cuprinde datele obținute în urma analizei datelor. Concluziile trebuie să scoată în evidență importanța acestui studiu.

Cerințe

Abstractul nu trebuie să depășească 300 cuvinte.

Structură

 • Titlu
 • Autor și Coautori
 • Conținut (cu structura prezentată mai sus)
 • Cuvinte cheie

Posterele elctronice trebuie să fie configurate la dimensiunea A0 portret sau A1 landscape. Posterul poate fi construit în orice program de profil atât timp cât îndeplinește cerințele menționate anterior. În ziua congresului va trebui să aduceți posterul pe un stick de memorie doar în format PDF, el urmând să fie afișat pe un E-Board.

Titlul trebuie să fie același cu al abstractului înscris. Este recomandat ca acesta să fie în sitl bolduit sau italic, iar fiecare cuvânt să fie scris cu litere mari.

Numele autorului și al coautorilor trebuie să respecte ordinea din cadrul abstractului. Nu uitați să menționați afilierea fiecăruia dintre aceștia.

Structura posterului trebuie să o respecte pe cea a abstractului (pentru mai multe detalii vizitați secțiunea "Încărcare abstracte").

Este important ca imaginile și graficele să aibă o calitate bună, iar în materie de culoare a textului recomandăm negrul. Dimensiunea fontului va fi după cum urmează: 85pt pentru titlu, 36–44pt pentru subtitluri, and 24–34pt pentru restul. Aceste dimensiuni nu sunt obligatorii.

Abstractul trebuie să respecte structura prezentată mai jos.
Numărul maxim de caractere este 300.